.

Wie ben ik

FB_IMG_1473021817777

Mijn naam is Erik Dijks en ik ben al vanaf mijn jeugd gek op alles wat met honden te maken heeft.
Ik heb dan ook al heel wat honden gehad, zoals een Dobermann, Bearded Collie, kruising Rottweiler, Mechelaars en Hovawarts.
Ik ben in 2002 gevraagd om instructeur gehoorzaamheid te worden bij de Maurikse Hondensport Vereniging in Eck en Wiel.
Dit leek me heel leuk en ik heb daarom ook diverse opleidingen gevolgd zoals Algemene Vorming en Omgang Hond van O&O en dit heeft als resultaat gehad dat ik erkend kynologisch Instructeur ben bij de Raad van Beheer.

Ook ben ik een aantal jaren werkzaam geweest als hondengeleider in de beveiliging en heb daardoor ook KNPV (politiehonden) getraind.
Doordat mijn Mechelse Herder rugproblemen kreeg en geen pakwerk meer kon doen, maar ik toch met hem bezig wilde zijn, kwam ik tijdens een workshop in aanraking met het praktijkspeuren en was ik verkocht.
Ik vond dit zo leuk en mijn hond met mij, dat ik een opleiding tot speurhondeninstructeur praktijkspeuren ben gaan volgen bij het Speurhonden Training Center en nu mijn eigen speurhondenschool heb.                                                                      STC groep logo praktijkspeuren 2024